Skip to main content
Nyheter

Benny Garly har gått bort

 

Det er med stor sorg at NKF har mottatt budskapet om at Benny Garly døde etter en tids sykdom 07.06.2024.

For mange i Danmark, men også i Norge, er Benny synonymt med kaniner. Benny vil bli husket som en positiv mann med godt humør som var lett å prate med. Han hadde mye kunnskap om kaniner og delte gjerne denne med alle. Han huskes best for arbeidet med sin rase Japaner, men også andre raser har vært innom Bennys stall. Høydepunktet var da han fikk 96 poeng på en Japaner som også litt senere gjentok bedriften.

Han var medlem i Danmarks Kaninavlsforbund siden 1970. Benny levde og åndet for kaniner og var en svært aktiv dommer, en jobb han gjorde med stor glede og entusiasme. Han ble autorisert som dommer i 1979 og dømte sin siste utstilling i mars 2024. Han hadde en godt blikk for kaniner og evnet alltid å finne noe godt hos alle. Han var en stor norgesvenn og har dømt på mange norske landsutstillinger, men også på lokalutstillinger.

Benny hadde flere sentrale verv i Danmarks Kaninavlsforbund og var forbundsleder fra 1982 til 1996. Han har selv sagt at en av hans stolteste øyeblikk var da han var forbundsleder og Danmark arrangerte Europautstillingen i Herning i 1985. Han har også vært sentral i det nordiske kaninsamarbeidet og satt i mange år i Nordisk standardkomite og har i stor grad vært med på å forme dagens standard og det nordiske samarbeidet. For dette arbeidet fikk Benny Norges Kaninavlsforbund gullmedalje.

Norges Kaninavlsforbund lyser fred over Bennys minne.

Leave a Reply