Skip to main content
Nyheter

Sturle Skeidsvoll runder 60

By oktober 6, 2022No Comments

Sturle Skeidsvoll fyller 60 år i dag, 6 oktober. Den travle gründer og forretningsmannen har siden guttedagene vært aktiv i Bergen og omland kaninavlslag. Foruten sin kjære familie, er kaniner Sturles store pasjon i livet. Når vi spør hvor mange kaniner han har, er alltid svaret det samme som hans reindriftsvenner i nord; «Det er umulig å vite»..

Mange raser har vært i hans stall, men øyenstenen er nok Liten Sølv.  I tillegg avles det på Liten Havanna og Liten Wiener. Stadig trylles det frem nye toppdyr, som hans Liten Wiener i 96,

sist i Trondheim på LU.

Det finnes knapt en krok eller krink i Vestland fylke, og da utvider vi med Møre og Romsdal, som ikke har hatt Sturle på besøk med dommerfrakk, merketang, eller hjelp til å se over kaniner. Kanindommeren har i en årrekke holdt liv i «kaninsaken» her vest, og er hyppig benyttet på alt fra de bittesmå registreringsutstillinger til de store landsutstillinger. Han er velvillig til å transportere og ta med kaniner på kryss og tvers av landet, for de som ikke selv kan reise.

Sturle er direkte i tilbakemeldinger og pakker ikke noe inn. Samtidig bidrar han gjerne med avlsråd og veiledning. Dessuten er han utstyrt med den eminente egenskapen å glede seg over andres fremgang og resultater. Som trofast mangeårig formann i Bergensforeningen, har han vært primus motor for aktivitet og utstillinger. Vi gratulerer og setter stor pris på å ha den muntre, engasjerte og vitale kaninkapasiteten i blant oss!

 

P.S Nylig fikk Sturle en ny oppdatert dommerfrakk i gave, da den gamle krypet i dommerkofferten. Vi skal nok finne på noe lurt denne gangen også.

Sturle i kjent positur

Leave a Reply