Skip to main content
Nyheter

Klimahelt

By februar 28, 2022No Comments

Tekst. Roger Lie
Med publiseringen av dagens dystre klimarapport, så vil vi slå et slag for de som benytter kanin som kilde til selvforsyning.

Rapporten er klar i sin tale;
– Det vi foretar oss de neste 10 årene kan være helt avgjørende for kommende generasjoner.
– matsikkerhet og miljøvennlig matforsyning må ha høyt fokus fremover.

Kjæledyr generelt er dessverre ikke forbundet med lavt klimaavtrykk, og kaniner er det tredje mest vanlige kjæledyret.

MEN….
Kaniner er potensielt en KLIMAHELT som husdyr/produksjonsdyr. Ikke noe annet produksjonsdyr her til lands kan skilte med lavere potensielt klimaavtrykk. De er 100% planteetere og kan leve utelukkende på matsorter som ikke kan brukes som menneskemat, samt matrester vi ellers kaster.

Kaninkjøtt er svært næringsrikt, sunt og magert kjøtt, fullstendig mulig (og å foretrekke) uten bruk av medisiner og antibiotika. Kaningjødsel er samtidig supert å bruke i hagen og til dyrkning av egen mat i hagen.

Går du med en liten «selvforsyningsdrøm», og vil gjøre et lite klimabidrag? Da håper jeg du vurderer kaninhobbyen, og melder deg inn i ditt lokale avlslag. Der vil du kunne få all den hjelp og støtte du trenger for å komme i gang.

 

Rasekaniner har i alle år vært brukt vekselsvis som utstillingsdyr og som selvforsyning.

NKF og Lokalforeninger

Leave a Reply