Skip to main content
Nyheter

Endagsutstilling Jæren

By oktober 16, 2013No Comments

Årest utstillings-sesong i Rogaland startet med en endagsutstilling lørdag 12 oktober. Arrangør: Jæren og Sandnes kaninalslag. Rammen rundt arrangementet  var meget flott,  i nyoppusset Lennsmannsløå på Varhaug på Jæren. Låven fungerte bra for en kaninutstilling. De yngste besøkende hadde “egen avdeling” for klapp og kos med kaniner, og var meget populært. I byggets første  etasje, ”fjoset”, var det flott kafé med servering, og så hadde alle en flott dag ute på solfylte Jæren.

Håpet var å få ca 200 dyr til utstillingen, men det er mange som sier dyra ikke er kommet i pelsform, så det ble 101 i klasse A/B, og ei hu med kull i kl D. Dommere var Kjell Helge Jåtun (o.d.) og Bjørn Egeland. Beste dyr ble en flott Hermelin otter svart hann, som var eneste i 96 p. Eier var Arild Netland, som også ble vinner med 381,5p. Arild stilte med 4-5 dyr i 5 farger og tok i tillegg også 5. – 7. – 8. og 10.-plassene. Uttak av BIM, ble litt av en jobb, det var ingen hoer i 95,5 og da måtte alle 95-hoene sjekkes igjen og til slutt så ble det ei Angora ho til Hilde Krogedal som fikk smykke seg med tittelen: Best i motsatt. Ellers så ble dagen for Svein Ø. preget av en PC som tok tidlig helg, og alt måtte utregnes etter “gamlemåten”! Med hjelp fra Svein Erik T. (tok kopi av alle bedømmelseskort) så fikk vi dette klar før premieutdeling.
Alle dyr måtte legges inn på ny etter utstilling var ferdig.

 

Resultatliste klasse L

Best i Rasen

Katalog

Leave a Reply